SOFTWARE ONTWIKKELAAR (STAGE)

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste stagiair die het een uitdaging vindt om mee te ontwikkelen aan een nieuwe applicatie voor ons platform.

Wij ontwikkelen o.a. met PHP, Python en Java en we werken voornamelijk met MySQL, MongoDB of Redis databasesystemen. Ons videoplatform draait grotendeels op Linux.

Wat is de applicatie?

Het Jet-Stream platform is deels in PHP en in Python ontwikkeld. Je leert hoe de architectuur van een complex systeem in elkaar zit en hoe de softwarearchitectuur in elkaar steekt. Ook leer je alles over streaming video. Streamen gaat tegenwoordig steeds vaker via social media platformen. Wij bouwen daarnaast aan een echt hele coole applicatie om dit streamen professioneler en zakelijker te maken. Kijk maar eens op streaminar.com. Hier fuseren we social platformen met de allerlaatste videotechniek.

Wie zijn wij?

Wij zijn een Gronings bedrijf, ontstaan in Simplon. Daar produceerden wij in 1994 de 1e webcast van een rock concert. Toen was dat nog voor 4 kijkers. Maar een paar jaar later trokken wij het Nederlandse internet plat met een livestream. Over die periode is onlangs een documentaire gemaakt. Het was duidelijk. Streaming over het internet had veel toekomst. Maar het moest veel beter.

Tegenwoordig zijn wij een bekende naam in de wereld van streaming media delivery. Het bedrijfsdoel is om vandaag de standaard oplossing van morgen te ontwikkelen. Best een flinke uitdaging. Onze klanten kunnen ons platform in licentie nemen. Maar ook gebruiken als hosted service. We houden trouwens nog steeds van muziek.

Wie ben jij?

  • Je hebt al ervaring met het ontwikkelen van een data en/of analytics applicatie
  • Je vindt het een uitdaging om samen een compleet nieuwe tool te ontwikkelen
  • Je houdt van open source software, ook van de gedachte daarachter
  • Je wilt gelukkig worden van je werk

Wat bieden wij?

– een deep dive in de wereld van streaming en social media
– Prettige en informele werkomgeving
– Ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling

Wil je solliciteren naar deze vacature in Groningen? Stuur dan je CV en motivatie per mail naar Ariane: hr@jet-stream.nl.

(commerciële aanbiedingen naar aanleiding van vacatures worden niet op prijs gesteld)